Základní škola Březová, okres Sokolov
608 323 025,    |  » kontakty «  |

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2021/2022

náhled

Vážení rodiče, zákonní zástupci budoucího prvňáčka,

vzhledem k mimořádným opatřením vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 vydalo MŠMT doporučení k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2021/2022. Zápisy se uskuteční během měsíce dubna 2021 a bez osobní přítomnosti dětí ve škole.    

Zápisy (jejich formální část) budou probíhat především elektronickou formou a Vy máte několik možností, jak své dítě zapsat:

  1. Využijete aplikaci „Online zápis do školy“, která bude na našich webových stránkách.

    Vyplněním a odesláním žádosti se Vaše data dostanou do našeho systému. Jeho prostřednictvím se zároveň objednáte ke schůzce v naší škole, kde žádost o přijetí k základnímu vzdělávání podepíšete. Schůzky budou organizovány tak, aby byla ve škole minimální koncentrace lidí.

    S sebou je třeba přinést: občanský průkaz zákonného zástupce, rodný list dítěte, popř. oprávnění k zastupování dítěte, pokud zapisuje jiná osoba, než zákonný zástupce.

     

  2. Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání (ke stažení na webu školy http://www.zs-brezova.cz/dokumenty/ ) odešlete z Vaší datové schránky do datové schránky školy (společně s kopií rodného listu dítěte a občanského průkazu zákonného zástupce).

     

  3. Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání (ke stažení na webu školy http://www.zs-brezova.cz/dokumenty/ ) odešlete emailem s elektronickým podpisem – nelze poslat jen prostý email (společně s kopií rodného listu dítěte a občanského průkazu zákonného zástupce).

     

  4. Žádost o přijetí k základnímu vzdělávání (ke stažení na webu školy http://www.zs-brezova.cz/dokumenty/ ) odešlete, nejlépe doporučeně, poštou (společně s kopií rodného listu dítěte a občanského průkazu zákonného zástupce).

     

Pokud žádáte o odklad školní docházky:

  1. MÁM všechny potřebné dokumenty - Doporučení odkladu od poradenského zařízení a dětského lékaře nebo klinického psychologa:

    Vyplňte žádost o odklad (ke stažení na webu školy http://www.zs-brezova.cz/dokumenty/  a odešlete je výše uvedenými způsoby 2. – 4., popř. se objednejte ve škole a osobně předejte.

     

  2. NEMÁM potřebné dokumenty - Doporučení odkladu od poradenského zařízení a dětského lékaře nebo klinického psychologa:

    Vyplňte Žádost o zápis v „Online zápis do školy“ a uveďte požadavek o odkladu v jeho příslušné kolonce. Příslušné chybějící dokumenty dodáte později.

 

Vážení rodiče, zákonní zástupci,

preferovaným způsobem je Online zápis (č.1), ale ať vyberete kterýkoliv způsob, je v pořádku. Pokud si nebude jisti nebo si nebudete vědět rady, zavolejte k nám do školy na t.č.:

776 584 213, 608 323 025, 352 633 540, 352 633 542

9.3.2021
ZŠ Březová, okres Sokolov

Komenského 232
357 61 Březová

Tel: 352 633 540,  608 323 025
E-mail: info@zs-brezova.cz