Základní škola Březová, okres Sokolov
608 323 025,    |  » kontakty «  |

Masopust 2021

náhled

Pravděpodobně by nikdo z nás loni touhle dobou ani nepomyslel na to, že v následujícím roce bude „maska“ každodenní výbavou nás všech. Nepomyslel by na to, že rouška či respirátor budou nezbytným doplňkem všech našich outfitů, ale i každé maškarní masky, nepomyslel na to, jaký neskutečný význam v našich životech budou mít. Pravděpodobně nás ani nenapadlo, že by masopust mohlo pokazit něco jiného než špatné počasí. 

Rok se s rokem sešel a dlouhodobá předpověď covidová se bohužel naplňuje a likviduje plány v mnoha oblastech našeho života.

Za normálních okolností bychom se o masopustním úterý, letos připadajícím na 16.2., všichni společně sešli v průvodu, pohřbívali basu, veselili se při zábavných programech a pojídali tradiční  masopustní pochoutky. V době koronavirové jsme si ve škole masopust připomněli aspoň v onlinové verzi se školáky, kteří do školy nemohou…a v prezenční verzi ve velmi omezené úpravě. Jedinými účastníky improvizovaného průvodu, procházejícím chodbami naší školy, byli prvňáčci 1.A a 1.B. Namotivovaní svými třídními učitelkami si v tento den přinesli nejen roušky, ale i masopustní masky a kostýmy. I školní dospěláci chtěli dopřát našim nejmenším nějaké zpestření, a tak se také převlékli do kostýmů, pohřbili basu, zajistili koblihy a pamětní „placky“, umožnili fotku, za radostného obveselování naším školním medvědem, u březovského koně.

Jsme rádi, že i při nutnosti dodržovat určitá pravidla a opatření, se podařilo vykouzlit podrouškový úsměv u všech žáků a žákyní z prvních tříd, a že se jim i tento „zvláštní“ masopust líbil.

náhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhled
23.2.2021
ZŠ Březová, okres Sokolov

Komenského 232
357 61 Březová

Tel: 352 633 540,  608 323 025
E-mail: info@zs-brezova.cz