Základní škola Březová, okres Sokolov
608 323 025,    |  » kontakty «  |

Nekoktám, čtu - 21. 2. 2020

náhled

Odborná porota místního kola čtenářské soutěže Nekoktám, čtu rozhodla, že žáci čtvrtých a pátých ročníků umí číst. To, že žáci naší školy tráví volný čas čtením zajímavé knihy, je v dnešní přetechnizované době celkem neobvyklé. Samozřejmě, že ne všichni. Ale někteří žáci si pravidelně přes školu objednávají knihy, které čtou ve škole v rámci čtenářských dílen. A čtou pravidelně i doma. O knihách dovedou vyprávět, rozumí tomu, co čtou a v textu se dokáží orientovat. Kniha dokáže své čtenáře vtáhnout do děje a ten poté prožívá s hrdiny knihy dobrodružství jako svou vlastní zkušenost.

Čtení je způsob získávání informací z něčeho, co bylo napsáno. Čtení zahrnuje poznávání symbolů (písmen), které tvoří jazyk. Číst lze pro sebe nebo předčítat nahlas pro publikum. A to byl záměr této soutěže. Nejlepší výkon podala Kristýna Požárová ze čtvrtých tříd a Adam Oulehla z pátých tříd. Ti budou naši školu reprezentovat v krajském kole v Karlových Varech.

Čtení knih přináší výhody. Budete lépe spát a zlepšíte si paměť.

náhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhled
28.2.2020
ZŠ Březová, okres Sokolov

Komenského 232
357 61 Březová

Tel: 352 633 540,  608 323 025
E-mail: info@zs-brezova.cz