Základní škola Březová, okres Sokolov
608 323 025,    |  » kontakty «  |

Knihovna škole, škola knihovně

náhled

Spolupráce s knihovnou funguje už hodně dlouho. V současné době je na velmi dobré úrovni. Míša a Míša jsou děvčata na správném místě. Díky jejich spolupráci se obnovuje i školní knihovna. Naposledy jsme koupily knihu i s podpisem autorky. O nové knihy je mezi jednotlivými ročníky prvního stupně velký zájem. Ale když děvčata z knihovny zjistila, že naše nové knihy nejsou obalené, okamžitě začala jednat.

Před koncem školního roku byly všechny tituly nových knih přemístěny do knihovny. O prázdninách knihovnice knihy obalily. A na začátku nového školního roku se postupně začaly vracet do školní knihovny.

V tu chvíli přišel nápad na projekt Knihovna škole, škola knihovně. V době „Týden knihoven“ žáci 6. ročníku v rámci pracovního vyučování pomohli v dětském oddělení knihovny uklidit. Museli vzít do ruky každou knihu, aby utřeli prach v regálech. Naučili se knihy řadit a stavět podle příslušných pravidel. Důraz byl dán na vzájemnou spolupráci a organizaci práce a času. Sami žáci spojili individuální práci s prací ve skupině. Naučili se také proč a kde se knihy razítkují. Za sebou viděli odvedenou práci.

Na svatého Martina se žáci přemístili do školní kuchyňky, aby připravili pro sebe i obě Míši slavnostní občerstvení. Nebyla to tradiční husa, ale velmi chutné a pikantní pomazánky. Do role kuchařů a kuchařek se všichni vrhli s velkým nadšením a jejich společné úsilí stálo za to.

Tímto náš projekt nekončí. Naše knihovnice čeká ještě několik překvapení.

Za ZŠ Helena Baláková

náhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhlednáhled
12.11.2019
ZŠ Březová, okres Sokolov

Komenského 232
357 61 Březová

Tel: 352 633 540,  608 323 025
E-mail: info@zs-brezova.cz